BKK: folytatódik az 50-es villamosvonal akadálymentesítése

Kék hírek, 2021.09.16

Folytatódik az 50-es villamosvonal akadálymentesítése és a pálya előkészítése az alacsonypadlós CAF szerelvények fogadására, ezért szeptember 18-ától pótlóbusz jár a vonalon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Az idén négy megállóhelyen hét peron - a XIX. kerületben a Kossuth tér és az Árpád utca, a XVIII. kerületben a Baross utca és a Szarvas csárda tér - átépítése és akadálymentesítése történik meg. Öt helyszínen felújítják a közúti átjárókat is, a további fejlesztésekre pedig a pénzügyi források függvényében kerül sor - közölték.

A munkálatok miatt elkerülhetetlen az 50-es villamos közlekedésének és a közúti forgalomnak a korlátozása - fogalmaztak. Ideiglenes megállókat alakítanak ki és szeptember 18-ától pótlóbusz jár a villamos helyett egy-egy szakaszon.

Szombattól október 8-áig pótlóbusz jár az 50-es villamos helyett Pestszentlőrinc, Béke tér és Villanytelep között. Október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap pedig a teljes vonalon szünetel a villamosközlekedés. A Határ út és Pestszentlőrinc, Béke tér között az 50-es pótlóbusszal lehet majd utazni - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!