BKK: hétvégenként a Mexikói úti kisföldalatti végállomásig közlekedik a 82-es troli

Kék hírek, 2020.09.16

Tesztjelleggel a 82-es trolibusz hétvégente felsővezeték használata nélkül, a járművek önjáró képességét kihasználva meghosszabbított útvonalon, a Mexikói úti kisföldalatti végállomásig közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Szombattól hétvégenként a 82-es trolibuszok az Örs vezér tere végállomástól az Uzsoki Utcai Kórház érintésével egészen a Mexikói úti kisföldalatti végállomásáig közlekednek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a lépésnek köszönhetően a XIV. kerületi lakóterületek közvetlen közösségi közlekedési kapcsolatai tovább bővülnek: a Róna utca, az Uzsoki Utcai Kórház és a Vezér utca térsége felől átszállás nélkül el lehet jutni a kisföldalattihoz, illetve a Szőnyi úti sportlétesítményekhez is.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást - olvasható.

A közleményben kiemelték: a BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, amelyre lehetőséget ad az, hogy bizonyos trolibusztípusok felsővezetéktől függetlenül, önjáró, akkumulátoros üzemben is tudnak közlekedni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!