BKK: jövőre megkezdődhet a józsefvárosi Somogyi Béla utca korszerűsítése

Kék hírek, 2021.11.25

Megújul és biztonságosabb lesz a VIII. kerületi Somogyi Béla utca, a korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, és előreláthatólag 2022-ben kezdődik meg - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A terveknek megfelelően, folyamatosan és ütemezetten halad a Blaha Lujza tér korszerűsítése - írták.

Az "ikonikus tér" és a csomópont felszíni megújításával együtt - kapcsolódó fejlesztésként - újulhat meg a Somogyi Béla utca is. Biztonságosabbá teszik az iskola előtti útszakaszt, a parkolókat újraosztják, újabb fákat ültetnek, szélesebb járdákat alakítanak ki, megújítják a burkolatot és korszerűsítik a közvilágítást - sorolták. A felújítás után egyirányú lesz a forgalom a Stáhly utca felé - tették hozzá.

A BKK kitért arra, hogy a Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához, a munkák annak köszönhetően kezdődhetnek el, hogy a józsefvárosi önkormányzat biztosítja az ehhez szükséges forrást.

A fővárosi önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, a felek erről szerdán kötöttek megállapodást. A felújítás megvalósítása - tartalékkerettel együtt - várhatóan bruttó 220 millió forintba kerül.

A Somogyi Béla utca átépítése opciós tételként szerepelt a Blaha Lujza tér tenderében, ez azt jelenti, hogy a forrás rendelkezésre állása esetén, városvezetőségi döntés után hívhatta le a BKK - olvasható a közleményben.

A BKK közölte: a terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhetik majd meg. A kivitelezés várhatóan 2022-ben kezdődhet, és még abban az évben, a tér felújításával együtt befejeződhet.

A közleményben írtak arról is, hogy a helyére került a Blaha Lujza tér egyik szimbolikus eleme, az 1960-as évek óta működő gombaszökőkút új fémszerkezete, közben pedig a szakemberek dolgoznak a többi szökőkút szerkezetén és vízgépészetén. A növénykazettákban elvégezték a talajcserét, csütörtökön pedig a legnagyobb növénykazettában elkezdődött a faültetés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!