TV műsor

BKK: júniusban elkezdődhet a IV. kerületi Rózsa utca felújítása

Kék hírek, 2021.05.11

Várhatóan június első felében elkezdődhet az újpesti Rózsa utca felújítása, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swietelsky Magyarország Kft. aláírta a vállalkozási szerződést - tájékoztatta a BKK kedden az MTI-t.

A BKK közleménye szerint a projekt során megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá átépül, így pedig biztonságosabb lesz a Rózsa utca-Árpád út csomópont. Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca-Deák Ferenc utca-Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik.

A felújítás során 42 fát és 2076 alacsony növésű cserjét ültetnek el.

Mint írták, a szerződéskötésnek köszönhetően elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan idén június első felében átveszi a munkaterületet. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

Közölték, a BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett - tartalékkerettel együtt - bruttó 397 millió forintba kerül.

A rákospalotai Deák utcában még tavasszal, az újbudai Péterhegyi úton és az angyalföldi Göncöl utcában a nyáron indulhat a rekonstrukció - tették hozzá. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, elkezdődhet idén a felújítás a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. A XXII. kerületi Nagytétényi út-Mária Terézia utca-Tóth József utca csomópontban körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig. Tervezik az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának felújítását is - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!