BKK: már látszik az új aluljáró formája a Lánchíd budai hídfőjénél

Kék hírek, 2021.11.12

Már betonozzák az új aluljáró vasbeton szerkezetét a Lánchíd budai hídfőjénél, amely az átépítés után tágasabb és sokkal beláthatóbb lesz - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a felújítás után nagyobb biztonságban lehetnek a kerékpárral és gyalogosan közlekedők. A korábbi kör keresztmetszetű, három méter széles kerékpáros aluljáró helyén egy olyan folyosó épül, amely több mint négy méter széles, a falai függőlegesek és a vonalvezetése is megváltozik. Így a kétirányú kerékpárút mellett egy elválasztott járdát is kialakítanak.

A tájékoztatás szerint a pesti hídfőben ugyancsak elbontották az aluljáró felét, ott egy nagynyomású gázcső kiváltása is megtörtént, és már betonoznak. A kör keresztmetszetű aluljáró helyett itt is egyenes falakat építenek, és tágasabb, téglalap alakú keresztmetszetet alakítanak ki.

A Lánchíd felújítása tavasszal kezdődött és a tervek szerint 2023-ig tart. Jelenleg ütemterv szerint halad a láncok rozsdásodás elleni védelme, valamint az új acél pályatáblák beépítése. A korszerűsítéssel kapcsolatos aktualitások a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!