BKK: megkezdődött az angyalföldi Göncöl utca felújítása

Kék hírek, 2021.07.05

Megkezdődött a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása a Rákos-patak és a Kámfor utca között hétfőn. Az útépítés több ütemben történik, a Göncöl utca várhatóan az év végéig megújul - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a kivitelező Colas Út Zrt. július 2-án vette át a munkaterületet, hétfőn pedig elkezdte a mintegy 1,4 kilométer hosszú szakasz felújítását.

A Rákos-patak és az Újpalotai út - Göncöl utca - Szekszárdi utcai csomópont között forgalomkorlátozásra kell számítani. A kivitelezés első ütemében a gépjárművek csak a belső sávban haladhatnak, a parkolási lehetőség megszűnik - írták.

A második ütemben átterelik a forgalmat az elkészült felületre, és a belső sávokban kezdik meg az előkészítő, bontási munkákat.

Ezt követően felújítják a Fiastyúk utcai, valamint a Gyöngyösi utcai csomópontot. A munkák előreláthatólag őszig tartanak, ez idő alatt a 120-as autóbusz a megszokott szakaszon jár. Az ideiglenes megállóhelyeket ugyanott helyezik el a Göncöl utcában, ahol a jelenlegiek is vannak.

A BKK közölte, az utolsó, ősszel kezdődő ütemben átépítik majd az Újpalotai út - Göncöl utca - Szekszárdi utcai csomópontot. A munka jelentősebb forgalomkorlátozással jár majd.

A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a jelenlegi csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá válik - írták.

A teljes kivitelezés várhatóan decemberben fejeződik be.

A közleményben rámutattak arra, hogy a beruházás az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl az útburkolatok felújítását is tartalmazza. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerülnek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá válnak. Az átépítés révén a kerékpárral és gyalog közlekedők is biztonságosabban kelhetnek át az úton.

Jelenleg a Göncöl utcában a kerékpársáv a parkolósávnak a menetirány szerinti jobb oldalán helyezkedik el. A felújítások után a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé kerül, a parkolók pedig a szegélyek mellett lesznek.

A BKK kitért arra is, hogy az eredetileg tervezettnél sokkal kedvezőbb áron kötötték meg a szerződést a Colas Út Zrt.-vel, így a korszerűsítés bruttó 1,153 milliárd forint helyett, a tartalékkerettel együtt, bruttó 643,5 millió forintba kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!