TV műsor

BKK: szerdától bővül a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közösségi közlekedési kapcsolata

Kék hírek, 2021.04.06

A 80A trolibuszt kiváltva, a 80-as trolibusz április 7-től munkanapokon teljes üzemidőben közlekedik az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, ezzel bővítve a XIV. kerületi Füredi utcai lakótelep közösségi közlekedési kapcsolatát - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztés következtében a reggeli és a délutáni időszakban jelenleg csak a 81-es trolibusszal kiszolgált területekről átszállás nélküli kapcsolat jön létre a Fogarasi út irányába, a Puskás Ferenc Stadionnál az 1-es villamoshoz, valamint a 4-es metróhoz a Keleti pályaudvarnál.

A reggeli csúcsidőben a 80-as mellett a 81-es trolibuszok is közlekednek, ezáltal a 2-es metróhoz továbbra is a megszokott, sűrű eljutási lehetőséget biztosítják a Fischer István utca és az Örs vezér tere között - tudatta a BKK.

Mint írták, a fejlesztés révén jelentősen mérséklődik a Zsálya utcai lakóövezet zajterhelése.

A BKK elkötelezett a környezetbarát elektromos közlekedés fejlesztésében, ennek fényében fejlesztette több lépésben a 80-as trolibusz menetrendjét is - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!