BKK: újabb vonalakon állnak forgalomba júniustól a korszerű alacsonypadlós CAF-villamosok

Kék hírek, 2021.06.04

Az újonnan érkezett CAF-villamosok a próbafutások és a hatósági engedélyek megszerzése után fokozatosan állnak forgalomba a 3-as, a 17-es és a 19-es vonalakon, júniustól a 42-es és a 69-es vonalon is közlekednek majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint az eddig megszokott magaspadlós TW-6000-es és TW-6100-as (hannoveri) villamosok mellett június 5-étől hétvégenként és ünnepnapokon a 42-es villamosvonalon is megjelennek a modern CAF-szerelvények.

A tervek szerint minden második villamos légkondicionált, kamerás megfigyeléssel ellátott, korszerű utastájékoztatással felszerelt, energiahatékony, alacsonypadlós jármű lesz, amely jelentősen megkönnyíti a környéken élők utazását.

A következő lépésben - előreláthatólag június második felében - a korábban megszokott járművek mellett Újpalotán is megjelennek az új szerelvények, a 69-es villamos vonalán - írták.

A BKK közölte, a 42-es és a 69-es vonalon a peronok egy része már átépült korábban, további megállók pedig később újulnak meg.

Az alacsonypadlós járművek indulását legkönnyebben a FUTÁR segítségével lehet nyomon követni. A webes felületen és az online applikációban is egyszerűen megtekinthető, hogy mikor indulnak a modern szerelvények - olvasható a közleményben.

A BKK kitért arra is, hogy ha rendelkezésre áll az anyagi forrás, további lendületet kaphat a járműfejlesztés annak köszönhetően, hogy a társaság vezérigazgatója, Walter Katalin aláírta a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalattal a szerződésmódosítást. A megállapodás lehetővé teszi további egy évig, azaz 2022. május 17-éig - teljesen vagy részlegesen - a még opcióban szereplő 51 villamos lehívását. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú vagy rövid szerelvény

A BKK a BKV-val együttműködve további vonalakon vizsgálja a CAF-villamosok hétvégi közlekedésének lehetőségét. A tervek szerint az elkövetkezendő időszakban - különböző fejlesztések végrehajtása után - újabb fontos villamosvonalon is megjelenhetnek a kényelmes, modern szerelvények - áll a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!