BKK: újra a régi helyére került Bibó István szobra a rakparton

Kék hírek, 2021.10.30

Visszakerült a helyére - a Markó utcai felhajtó felső rakparti végére - Bibó István szobra - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel. A vállalat közleménye szerint az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítése a tervek szerint halad.

Azt írták, hogy a pesti alsó rakpart gyalogosbarát megújításának "látványos" szakasza volt, hogy elmozdították a Markó utcai rámpát és a megtámasztását szolgáló támfalat.

A jelentős munkára azért volt szükség, hogy biztosítsák az új gyalogossétány, valamint a közút megfelelő szélességét, miközben az örökségvédelem alatt álló lépcsős partfal érintetlen marad - tették hozzá.

A rámpa sarkában 2005-ben helyezték el Bibó István politikus, az '56-os forradalom kiemelkedő alakjának mellszobrát - emlékeztetett a közlemény.

A szobrot az átépítés idejére elszállították, most azonban a munkák abba a szakaszba értek, hogy visszakerülhetett az eredeti helyére - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a pesti alsó rakpart júniusban indított felújítása ütemezetten halad, a munkával tervezetten decemberre készülnek el. A projekt lebonyolítója az Enviroduna Kft.

Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. Megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, emellett zöldebbé válik a partszakasz - írta a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!