BKK: vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Kék hírek, 2024.04.19

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.

A BKK az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében azt írta, a mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködés révén a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket.

A kerületeken átívelő tavaszi nagytakarítás április 21-én, vasárnap a Flórián teret, a Szentlélek teret, a Fővám teret, Kőbánya alsó vasútállomást, az Örs vezér teret, az Etele teret, a Kosztolányi Dezső teret és Feneketlen-tó környékét, a Szent Gellért teret, a Göncz Árpád városközpontot, a Lehel teret, a Mexikói út metróállomást és KÖKI-t érintik majd.

Egy héttel később, április 28-án, vasárnap a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát és környékét takarítják (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig), beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket - ismertette a BKK.

Azt írták, az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésben a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai rendszeres közreműködői az akciósorozatnak. A kezdeményezésben a korábbi években a BKM több mint 500 dolgozója és mintegy 150 takarító és szállító járműve vett részt - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!