BKM: 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a fővárosi tavaszi nagytakarításon

Kék hírek, 2024.05.06

Mintegy 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Budapesti Közművek FKF köztisztasági divíziójának munkatársai - más fővárosi közszolgáltató cégekkel és önkéntesekkel együtt április 21-én és 28-án a főváros kiemelt forgalmú közterületein és a 4-es 6-os villamos - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A két vasárnapon - Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve - a köztisztasági divízió ezer munkavállalója és 200 célgépe takarított civil szervezetekkel együttműködve - írták, hozzátéve, hogy a Főkert koordinálásában tisztább lett a Gellérthegy és a Népliget.

A közlemény szerint április 21-én többek között kitakarították az Etele, a Flórián és a Lehel teret, Kőbánya két fő közlekedési csomópontját és számos további helyszínt - tudatták.

Április 28-án Újbuda Központtól és a Móricz Zsigmond körtérről indulva a 4-es 6-os villamos teljes vonalát egészen a Széll Kálmán térig takarították végig. Az érintett utak, aluljárók, terek és a főváros kezelésébe tartozó járdák seprését, mosását, a hulladékgyűjtők ürítését, valamint a terület graffitimentesítését is elvégezték.

A program több fővárosi zöldterületre is kiterjedt, ahol a kezdeményezéshez csatlakozva civil szervezetek, oktatási intézmények és felelős munkavállalók gyűjtöttek szemetet többek között a Gellérthegyen, a Népligetben, a Szentmihályi út erdős területén - írták.

A kezdeményezéshez csatlakozó több száz önkéntes több mint 400 zsák eldobált szemetet szedett össze a budapesti zöldterületekről - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!