BKV: folyamatos a metrószerelvények üléseinek karbantartása

Kék hírek, 2022.09.27

A 3-as metróvonalon futó szerelvények üléseinek - akárcsak a szerelvények teljes körű műszaki - karbantartása folyamatos, az esetleges problémák, és azok javítása járműkimaradást nem okoznak - közölte a BKV kedden az MTI-vel.

A társaság a 3-as metróvonalon közlekedő orosz metrókocsik "ülései körül az elmúlt napokban megélénkült" sajtóérdeklődésekre reagálva közleményében arról írt: a metrókocsik ellenőrzése során korábban talált sérült ülésvázakat garancia keretében az Metrowagonmash (MWM), illetve a BKV Zrt. - a gyártó járműtelepi készletéből - cserélte.

A folyamatban lévő ülésváz javítások a már lecserélt ülésekből képződő készletből történnek az MWM költségére, a folyamat járműállást nem okoz. A természetes elhasználódásra és a nem rendeltetésszerű használatból bekövetkező sérülésekre az említett garancia nem vonatkozik.

A garancia idő lejártával a BKV-nak fel kell készülnie a saját hatáskörű javításra - olvasható.

Mint írták, a BKV rendelkezik szerződéssel a napi igénybevétel során elhasználódó utas- és vezetőülések javítására a Metró Üzemigazgatóság által üzemeltetett összes járműre, tehát nem csak az orosz szerelvényekre.

Jelenlegi 113 millió forintos szerződésüket tavaly júliusban kötötték. A szerződés nyitott értéke 14 millió forint, ezért a közbeszerzési eljárások szokásos átfutási idejét figyelembe véve szükségessé vált egy újabb szerződés előkészítése 24 hónap időtartamra - mutattak rá.

A BKV közölte, a felhívást még nem jelentette meg, így a tervezett érték közlése egészen az ajánlatok bontásáig a társaság jogos gazdasági érdekeivel ellentétes volna. A kezdeményezés az összes üzemeltetett jármű üléseit tartalmazza.

Az ülések cseréje általában a járművek "ciklikus javítási fokozataival" egybekötötten történik. Járművet üléscsere miatt a forgalomból kivonni nem kell. A 3-as metróvonalon futó vonatok első javítási programja a jövő év második felében kezdődik, ekkor már cserélhetik majd ki az üléseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!