Bomba hatástalanítása - Lezárták a Móricz Zsigmond körtér környékét

Kék hírek, 2019.09.15

Lezárták az újbudai Szent Margit Gimnázium környékét, ahol világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap.

Bomba hatástalanítása - Lezárták a Móricz Zsigmond körtér környékét A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének Facebook-oldalán nem sokkal tíz óra után azt írták: hamarosan megkezdik a tűzszerészek a Ménesi utcában talált 250 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba hatástalanítását.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte, hogy lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet.

Emiatt a 17-es villamos Újbuda-központ és a BAH-csomópont között nem közlekedik. A 61-es villamos rövidített útvonalon Hűvösvölgy és a BAH-csomópont között jár. A kimaradó szakaszon a sűrűbben közlekedő 212-es autóbusszal lehet utazni.

A 19-es, a 49-es és az 56A villamos rövidített útvonalon, északi végállomásuk és a Szent Gellért tér között közlekedik. A 41-es és a 47-es villamos Újbuda-központ és a Szent Gellért tér között nem jár. A BKK az M4-es metró igénybevételét ajánlja.

A 7-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Kosztolányi Dezső tér, a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér-Műegyetem megállót. A 27-es autóbusz rövidített útvonalon, a Sánc utca és a Villányi út között jár. A 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, kimarad a Kosztolányi Dezső tér és a Móricz Zsigmond körtér megálló. A 133E autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállót, a Móricz Zsigmond körteret és a Szent Gellért teret. A 240-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, kimarad a Móricz Zsigmond körtér.

A Honvédelmi Minisztérium pénteken tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén folyó építkezésen.

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadóhelyként üzemel.
(MTI)

Galériánk

Bomba hatástalanítása - Lezárták a Móricz Zsigmond körtér környékét Bomba hatástalanítása - Lezárták a Móricz Zsigmond körtér környékét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!