Börtönbüntetést kér az ügyészség a magatehetetlen anyjukat elhanyagoló testvérekre

Kék hírek, 2024.02.29

Börtönbüntetést kér az ügyészség két testvérre, akik nem viselték gondját magatehetetlen anyjuknak, és a nő, aki hosszú ideig méltatlan körülmények között volt kénytelen élni, tavaly januárban kihűlés következtében meghalt - áll a Veszprém Vármegyei Főügyészég által csütörtökön kiadott közleményben.

A vádirat szerint a 40 és 41 éves veszprémi testvérek egyszobás házukban éltek 68 éves édesanyjukkal, aki az elmúlt években szellemileg és fizikailag is leromlott, és egyre kevésbé volt képes ellátni magát.

A vádlottak a házat és annak környezetét elhanyagolták, a lakásban mintegy öt éve nem fűtöttek, nem takarítottak, a mennyezetről és a falakról csöpögött a víz, a falakat penész borította. A két férfi a nő ágyát sem tartotta rendben, melynek következtében a lakásban nagy volt a bűz.

Mint írták, a sértett 2022 decemberében olyannyira legyengült, hogy mentővel kórházba vitték, ahol megbetegedései mellett kihűlést állapítottak meg nála. Az orvos azt javasolta, hogy az asszonyt helyezzék el a krónikus belgyógyászati osztályon, azonban a fiatalabb testvér ezt elutasította, így a sértettet pár nap múlva hazaengedték. Az asszony otthon nem tudta ellátni magát, ám fiai továbbra is közömbösek voltak kiszolgáltatott helyzetével szemben.

Tavaly január közepén a sértettet meglátogatta a testvére, aki az idősebb fivért rábeszélte, hogy hívjon mentőt az édesanyjához. A kiérkező mentősök az asszonyt a fűtetlen lakásban egy beszakadt ágyon, félig a padlóra csúszva, eszméletlen állapotban találták, és kihűléses, sokkos állapotban szállították kórháza, ahol a szakszerű ellátás ellenére másnap reggel elhunyt.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva feltételes szabadságra nem bocsáthatók - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!