Börtönt kapott egy férfi, mert nőket közvetített ki prostitúciós tevékenységre

Kék hírek, 2022.05.05

Két év tíz hónap letöltendő börtönre ítélt egy férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság kerítés, nők prostitúciós tevékenységre kiközvetítése miatt - tudatta közleményben a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A szerdán kihirdetett elsőfokú ítélet szerint az ügy elsőrend vádlottja anyagi haszonszerzés céljából lányokat közvetített ki szexuális szolgáltatásra, amelynek részleteiről ő állapodott meg az ügyfelekkel. A lányoknak keresetük egy részét közvetítői díjként át kellett adniuk a férfinak, aki azt is tudta, hogy a sértettek egy része 18 éven aluli.

Egy ízben az ügy másodrendű vádlottja bemutatott az elsőrendűnek egy 14 éves lányt, akit rábírt arra, hogy az elsőrendű irányítása alatt prostitúciós tevékenységet végezzen. A harmadrendű vádlott pedig annak ellenére folytatott szexuális tevékenységet a kiskorú sértettel, hogy tudomása volt a lány életkoráról.

A bíróság a büntetések kiszabásakor minhárom vádlottnál enyhítő körülményként értékelte az időmúlást és az eljárás elhúzódását, az elsőrendű idős korát és egészségi állapotát, a másik két vádlottnál pedig büntetlen előéletüket, valamint, hogy kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodnak. Az elsőrendűnél súlyosító körülmény volt büntetett előélete, a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatti elkövetés, a többszörös halmazat, a folytatólagosság, a szervezettség, valamint a hosszú időn keresztül történő elkövetés.

A kerületi bíróság az elsőrendű vádlottat 5 rendbeli - 3 esetben folytatólagosan - 18 év alatti személy sérelmére elkövetett, illetve 66 rendbeli - 50 esetben folytatólagosan - üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt 2 év 10 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra, valamint több mint 9 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. A másodrendű vádlottat a bíróság bűnsegédként, 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés miatt mondta ki bűnösnek és ezért őt 7 hónap - 1 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte, míg a harmadrendű vádlott megrontás miatt 1 millió 375 ezer forint pénzbüntetést kapott elsőfokon.

Az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!