BRFK: felfüggesztették három, bántalmazással gyanúsított rendőr szolgálati jogviszonyát

Kék hírek, 2021.06.08

Azonnali hatállyal felfüggesztették három fővárosi rendőr szolgálati jogviszonyát, mert azzal gyanúsítják őket, hogy bántalmaztak egy előállított férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a rendőrség honlapján. A Fővárosi Törvényszék arról tájékoztatta az MTI-t, hogy katonai tanácsa egy hónapra elrendelte a három rendőr letartóztatását.

A BRFK a police.hu oldalon azt írta: Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az előállított férfi bántalmazását.

Közölték, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett és más bűncselekmény miatt három fővárosi rendőrrel szemben rendelt el nyomozást.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja, és határozottan elítéli a jogellenes erőszak minden formáját, különösen akkor, ha azt hivatalos eljárásban követik el - írta a BRFK, hozzátéve: a nyomozás során mindenben segítik az ügyészségi eljárást.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, katonai tanácsa egy hónapra elrendelte annak a három rendőrnek a letartóztatását, akiket hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítanak.

Közölték: a rendelkezésre álló adatok szerint a sértettet június 3-án egy sörözőben intézkedés alá vonta a rendőrség, majd előállították az egyik kerületi rendőrkapitányságra. A férfit az előállító helyiségben két rendőr bántalmazta, míg harmadik társuk a bántalmazás során mindvégig jelen volt.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes állapotba került - tette hozzá a bíróság.

A közlemény szerint a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás, illetve társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette lehet, és akár 12 évig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Hozzátették, az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva kérte a gyanúsítottak letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék kitért arra: a nyomozás folyamatban van, a tényállás teljes körű felderítése érdekében számos nyomozási cselekményre van szükség.

A végzés szerint feltehető, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén - akár a lehetséges tanúk befolyásolásával - megpróbálnák az eljárást meghiúsítani, megnehezíteni, és mindhármójuk esetében "alappal lehet tartani attól", hogy megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől.

A törvényszék szerint ezeket kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével lehet elkerülni, ezért egy hónapra letartóztatták a három rendőrt. A végzés nem végleges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!