Budai Gyula: Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampánya a külföldi finanszírozás főpróbája lehetett

Kék hírek, 2024.05.24

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármesteri kampányfinanszírozása a főpróbája lehetett a 2022-es országgyűlési választásokkal kapcsolatos külföldi finanszírozásnak - jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Budai Gyula - aki az ügyben korábban feljelentést tett, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pedig ezután költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást - azt mondta: egy Észtországban bejelentett cég, amelynek vezető tisztségviselői Ficsor Ádám, a Bajnai-kormány volt titkosszolgálati minisztere és Szigetvári Viktor, a Bajnai-kormány volt államtitkára, 112 millió forintot utalt "fiktív tanácsadói szerződés" részeként egy autókölcsönzéssel foglalkozó magyar cégnek.

Úgy folytatta: az észt cégtől a 112 millió forint beérkezett a magyar Bakony Rental Kft.-hez, amelynek egyszemélyi tulajdonosa Mravik Zsolt, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója, aki Tordai Csabának, Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának az élettársa - folytatta Budai Gyula.

Megemlítette, hogy Tordai Csabánál a NAV csütörtökön házkutatást tartott "és lefoglalta az üggyel kapcsolatos iratokat".

Budai Gyula kiemelte: Mravik Zsolt az átutalt 112 millió forintból 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott Perjés Gáborhoz - aki szintén a főpolgármester bizalmi embere, a Mindenki Budapestért Egyesület vezetője -, és ő ezt a pénzt befizette a főpolgármesteri kampányt finanszírozó egyesület számlájára.

Karácsony Gergelynek végre ki kellene állnia, és elnézést kérnie - jelentette ki, hozzátéve, a cég vezetőinek pedig választ kell adniuk arra is, honnan származik az Észtországban bejegyzett társaság pénze.

Helytállónak nevezte mindazt, amit a Szuverenitásvédelmi Hivatal megállapított, mint mondta: megvannak azok a szálak, amelyek a 2019-es fővárosi és a 2022-es országgyűlési választási kampányfinanszírozást "összemossák".

A nyomozás feladata feltárni az összefüggéseket, de "teljesen egyértelmű, hogy az egész mögött a DatAdat és Bajnai Gordon áll", mögötte pedig azok az amerikai finanszírozók, akik "a guruló dollárokon" és az egyéb támogatásokon keresztül az ellenzéket finanszírozzák - jelentette ki a fideszes képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!