Budapest Közút: burkolatfelújítás miatt keddtől forgalmirend-változásra kell készülni a Nagy Lajos király útján

Kék hírek, 2024.05.17

Keddtől nagyfelületű aszfaltozás kezdődik a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján a Gyarmat utca - Bácskai utca közötti szakaszon, a munkálatok idejére - várhatóan május végégig - egyirányúsítják a Nagy Lajos király útját az Erzsébet királyné útja felé a Telepes utcától - tájékoztatta a Budapest Közút pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a fővárosi önkormányzat finanszírozásában megvalósuló kivitelezés keretében a töredezett burkolatot lemarják és új aszfaltburkolatot kap a terület, elvégzik a szerelvények szintbe helyezését, valamint az új burkolatra új burkolati jeleket festenek.

Az útszakasz 210 méter hosszon, 2000 négyzetméternyi felületen újul meg.

Az építkezés ideje alatt az Örs vezér tere irányában a javasolt terelőút a Róna utca - írták.

Közölték, az építkezés miatt az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

A 32-es busz útvonala módosul az Örs vezér tere felé, a Dorozsmai utca - Thököly út közötti szakaszon a Róna utcán át közlekedik. A Bosnyák tér felé nem érinti a Nagy Lajos király útja/Czobor utca, a Kerékgyártó utca, valamint a Bosnyák tér megállót. A Róna utcában az Erzsébet királyné útjánál ideiglenes megállót alakítanak ki a busz számára, továbbá megáll a 82-es troli Uzsoki Utcai Kórház megállójában, valamint a Bosnyák térnél a Thököly úton a 907-es busz megállójában.

A Nagy Lajos király útja - Telepes utca - Bácskai utca csomópont marását-aszfaltozását hétvégén végzik majd, emiatt május 25-én és 26-án a 124-es, a 125-ös, a 125B és a 277-es járatok a Bosnyák térről elindulva a Csömöri úton közlekednek.

A Rákospalota felé közlekedő buszok a Rákospatak utca páratlan oldalán érik el a Telepes utcát. A Telepes utcai csomópont előtt ideiglenes buszmegálló peron létesül. A városhatár irányába kimaradnak a Telepes utca 1/B előtti Telepes utca és a Fűrész utca megállók - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!