Cégeknek fiktív székhelyet biztosító férfiak ellen emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2021.05.11

Vádat emeltek két férfi ellen, akik 61 vállalkozás számára biztosítottak fiktív székhelyet egy szegedi kiskertben - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az apát és fiát - csak úgy mint a szolgáltatásaikat igénybe vevő 32 cégképviselőt - közokirathamisítás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint apa és fia megállapodtak abban, hogy az idősebb férfi nyilatkozattal engedélyezi az őt megkereső cégek képviselőinek, hogy a Szeged kiskertes övezetében levő hétvégi házát vállalkozások székhelyeként bejegyezzék. Az ingatlanban azonban a gazdasági társaságok nem folytathattak rendszeres üzleti tevékenységet, a ház ilyen célokra nem is volt alkalmas. A hétvégi háznál csupán cégtáblájukat helyezték el, és a postai küldeményeket vették át, az irataikat sem őrizték ott.

Az apa és a fia 62 társaság esetében nyújtottak segítséget ahhoz, hogy a cégbíróságon - megtévesztett ügyvédek útján - a közhiteles cégnyilvántartásba fiktív székhelyadatokat rögzítsenek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!