Cigarettacsempész bűnbandát fogtak el a magyar-román-ukrán hármashatárnál

Kék hírek, 2024.03.14

Négy cigarettacsempészt fogott el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a magyar-román-ukrán hármashatárnál, a gyanú szerint a szervezetten működő bűnbanda mintegy 50 ezer doboznyi illegális dohányáru csempészésében és értékesítésében vett részt - közölte a hatóság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Simon Béla a közleményében azt írta, a kiterjesztett akcióban 69 pénzügyi nyomozó és pénzügyőr, illetve kommandós vett részt, akik több helyszínen tartottak kutatásokat.

A banda tagjai profi eszközöket használtak, éjjellátó készülékekkel és adóvevőkkel szerelkeztek fel, dohányáruval tömött járműveik szabad útját esetenként bérelt felvezető gépkocsikkal biztosították - ismertette.

A gyanú szerint a mintegy 50 ezer doboz, a zöldhatáron át az ország területére bejuttatott adózatlan cigarettát depókba szállították és értékesítették, ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak a magyar költségvetésnek.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók négy embert hallgattak ki különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt, közülük ketten letartóztatásban várják az eljárás befejezését. A cigarettacsempészek személyi körének felderítése érdekében tovább nyomoz a NAV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!