Csaknem száz amerikai képviselő szólította fel Biden kormányát, hogy lépjen fel a belföldi antiszemitizmus ellen

Külföld, 2022.06.29

Kilencvenkét amerikai képviselő szólította fel szerdán levélben Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági minisztert, hogy sürgősen lépjen fel az Egyesült Államokban lévő antiszemitizmus és a belföldi, zsidógyűlöletből elkövetett bűncselekmények ellen - jelentette szerdán a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.  

"A képviselők ismételten felidézték az utóbbi évek antiszemita fenyegetéseit, amelyekkel az amerikai zsidó közösségeknek országosan szembesülniük kellett" - olvasható Brad Schneider képviselőnek a levélhez fűzött közleményében.

A vegyesen republikánus és demokrata párti amerikai honatyák felkérték Mayorkast, hogy a belbiztonsági minisztérium vezetésével dolgozzon ki átfogó stratégiát, kifejezetten a belföldi antiszemitizmus egyre növekvő problémájának kezelésére.

"Csakis a különböző kormányzati szintek és ágak közötti együttműködéssel, országos és egész társadalmi összefogással tudunk fellépni az antiszemitizmus különböző megnyilvánulási formáival szemben, ezzel szavatolva az amerikai zsidó közösség biztonságát" - hangsúlyozták a dokumentumban.

A JewishInsider című amerikai közéleti portál a Rágalmazásellenes Liga (ADL) nem-kormányzati szervezetre hivatkozva felidézte, hogy tavaly rekordszámú antiszemita incidenst követtek el az Egyesült Államokban. A New York-i székhelyű szervezet 1979 óta vezet statisztikát, azóta egyik évben sem volt ilyen magas az incidensek száma.

A képviselők levele szerint "világos, hogy az amerikai zsidó közösség méltán van riadókészültségben".

A JewishInsider felidézte azt is, hogy tavaly májusban ötvenöt képviselő fordult hasonló kéréssel Joe Biden amerikai elnökhöz az Izrael és a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista Hamász palesztin szervezet közötti tizenegy napos konfliktus nyomán megnövekedett antiszemita indulatok közepette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!