Családtagokból álló drogdíler-bűnszervezet ellen emeltek vádat Kiskunhalason

Kék hírek, 2021.07.06

Bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két nő és négy férfi ellen, akik a feladatokat megosztva, két és fél éven át szerzetek be és terjesztettek dizájnerdrogokat 18 évnél fiatalabbaknak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: egy kiskunmajsai férfi - családtagjait bevonva - még 2018 januárjában kábítószer-terjesztői hálózatot épített ki. A drogok finanszírozását és a helyi fogyasztók kiszolgálását részben az anyja, a szerek kóstolását, minőségellenőrzését a lánytestvére, a kábítószer elrejtését, tárolását és kiadagolását a fivére végezte, további két rokon pedig sofőrként vett részt a terjesztésben.

A bűnszervezetet irányító férfi az új pszichoaktív anyagot részben egy tiszaföldvári és egy soltvadkerti férfitól szerezte be.

A családtagokból összeállt bűnszervezet és segítőik az új pszichoaktív anyagot mintegy két és fél éven keresztül Tiszaföldvár, Csépa, Soltvadkert, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Jánoshalma és Mélykút területén terjesztette. Ennek során legalább 34 millió forint jövedelemre tettek szert. A nyomozás során 8,5 millió forint értékben készpénzt és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök.

Az ügyészség tizenhárom vádlottat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel - közülük hatot pedig bűnszervezetben elkövetéssel is - vádolja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!