Csempészcigi Dubajból, elképesztő luxusban élt a koordinátor

Kék hírek, 2022.08.29

A NAV munkatársai egy debreceni szállodában fogták el azt a magyar férfit, aki a Dubájból érkező csempészcigi továbbszállítását koordinálta Európában.

NAV Dubaj csempészcigi A kétmilliárdos szállítmányt a debreceni repülőtéren fülelte le a NAV, amelyet autóalkatrészek közé rejtettek. A bűnszervezet többi tagja ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A csempészcigi szállítmány a debreceni repülőtérre érkezett meg, ahol az árút négy lengyel kamionra pakolták, majd távoztak a helyszínről, nem sokkal később csapatak le rá a NAV nyomozói. A teherautókból összesen mintegy 23 millió szál, az Egyesült Arab Emirségekben gyártott és adózatlan cigaretta került elő. Az elkövetők az autóalkatrészek közé rejtett csempészáru behozatalával mintegy 3,5 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. A bűnszervezett eddig azonosított tagjai közül hárman külföldiek, egy pedig magyar állampolgár. A magyar elkövető éppen külföldre utazott volna, a NAV az egyik debreceni szálloda recepcióján fogta el. A férfi otthonában házkutatást tartottak a NAV nyomozói, ahol iratokat, elektronikus adatokat, valamint az okozott kár megtérülése érdekében 7 nagy értékű luxusautót, több mint 300 millió forint értékű devizát, valamint 49 karórát is lefoglaltak.  

Az EUROPOL és az EUROJUST bevonásával – nemzetközi bűnügyi együttműködésben – Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban zajlottak kutatások.
A magyar állampolgárságú elkövetőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását. A három külföldi személy ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A NAV bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz, az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!