Csőtörés a XVI. kerületben - Fővárosi Vízművek: egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört

Kék hírek, 2024.04.08

Egy nagy és egy kis átmérőjű vízvezeték is eltört hétfő reggel a XVI. kerületi Veres Péter utcában, a szakemberek haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását - közölte a Fővárosi Vízművek az MTI-vel.

A közlemény szerint az 1949-ben lefektetett, 600 milliméter átmérőjű öntöttvas vezeték eltörése miatt kellett hétfő reggel teljes szélességben lezárni a Veres Péter utcát a Sárgarózsa utca és a Thököly utca között.

A nagy átmérőjű vezeték eltörése még nem okozott vízhiányt, de eltört egy kisebb, 150 milliméter átmérőjű lakossági ellátó vezeték is, ennek javításáig a Veres Péter utca 1. és 29. szám között vízhiánnyal kell az ott élőknek számolniuk - tették hozzá.

Hangsúlyozták, hogy a vízművek munkatársai mindent megtesznek a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása érdekében, de az csak a két vezeték együttes kezelése mellett lehetséges.

Átmenetileg a Farkashida utca 7-9. előtt található, szükségkúttá alakított tűzcsap nyújt lehetőséget ideiglenes vízvételezésre - jelezték.

Mivel a nagy átmérőjű vezetékből kiáramló, jelentős mennyiségű víz alámosta az útburkolatot, előreláthatóan mintegy 200 négyzetméternyi úttest és járda javítása lesz szükséges - írták, hozzátéve, hogy a Veres Péter utca érintett szakaszán az autóforgalom és a közösségi közlekedés is ellehetetlenült.

A tájékoztatás szerint jelenleg a kiáramlott víz szivattyúzása, a hiba feltárása és a munkagödör kialakítása folyik, ezt követően kerülhet sor a sérült vezetékek cseréjére, majd az útburkolat javítására.

Közölték, bár a szakembereik minden erejükkel arra törekszenek, hogy mielőbb helyreálljon a megszokott forgalmi rend, ez várhatóan több napot is igénybe vesz, a munka akár a hétvégéig is elhúzódhat.

A hibajavítást nehezítheti és lassíthatja, hogy több közművezeték is húzódik az út alatt, ami szükségessé teheti, hogy más közszolgáltatókkal is egyeztessenek, együttműködjenek - áll a Fővárosi Vízművek közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!