Drogosan vezette testvére autóját, balesetet okozott

Kék hírek, 2021.10.12

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki testvére autóját vezetői engedély nélkül elkötötte, majd átengedte a kormányt barátjának, akinek szintén nem volt jogosítványa és baleset okoztak. A két fiatal rádásul kábítószer hatása alatt állt.

Rendőrség
A vádirat szerint a 17 éves fiú 2020. október 5-én éjjel kötötte el testvére autóját, majd barátjával Szegedre indult Orosházásról. Másnap reggel felváltva vezették az autót, majd tankoltak a gépkocsiba. A benzinkútról kihajtva balesetet okoztak, majd elfutottak a helyszínről. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt. Az ügyészség szerint egyik fiatal sem rendelkezett vezuetői engedéllyel, ráadásul drog befolyása alatt is álltak.  

Az egyenruhások átkutatták a gépkocsit, amelyben kábítószerre bukkantak, ráaádsul a fiataloknál is találtak drogot.  A fiatal vádlott testvére magánindítvánnyal élt az eljárás lefolytatása ügyében.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, valamint a fiatalkorú férfivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette miatt is vádat emelt.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!