Dunai hajóbaleset - Hét ember meghalt

Kék hírek, 2019.05.30

Hét ember meghalt, miután két hajó összeütközött, majd az egyik felborult és elsüllyedt a Dunán a Parlamentnél szerda este - jelentette be Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a helyszínen.

Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Győrfi Pál a sajtótájékoztatón hozzátette: hét embert könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: negyed tízkor érkezett a bejelentés, hogy egy turistahajó felborult a Dunán. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.

A hatóságok azonnal megkezdték a kutatást a Duna teljes szakaszán.



Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: 96 hivatásos tűzoltóval, tűzoltóautókkal, speciális műszerekkel is keresik a túlélőket. Azt mondta, a keresés elhúzódó folyamat lesz.

Az M1 aktuális csatornán elmondták: a helyszínen tartózkodik Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is.

Horváth Ildikó az MTI-nek elmondta: három nagy kórház fogadja a dunai hajóbaleset sérültjeit.

Az államtitkár a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megköszönte a mentésben részt vevők munkáját.
(MTI)

Galériánk

Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!