Dunai hajóbaleset - Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin kaptányát

Kék hírek, 2023.09.26

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Juríj Csaplinszkíjt, a Hableány katasztrófáját okozó Viking Sigyn kapitányát kedden Budapesten.

Dunai hajóbaleset - Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin kaptányát A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányával szemben 2019 novemberében emelt vádat az ügyészség vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt. A segítségnyújtás elmulasztását nem állípította meg a bíróság.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Viking Sigyn Hableány

Galériánk

Dunai hajóbaleset - Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin kaptányát Dunai hajóbaleset - Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin kaptányát Dunai hajóbaleset - Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin kaptányát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!