Egy ember meghalt hőlégballon-balesetben Vál és Kajászó között

Kék hírek, 2020.09.05

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az életben maradt ballonosok súlyosan sérültek.

Hőlégballon-találkozó az őcsényi repülőtéren Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki.

Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg - mondta a szóvivő.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez.

A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították.

A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök - mondta a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!