Egy ember meghalt lakástűzben Alsózsolcán

Kék hírek, 2021.11.28

Egy ember lakástűzben vesztette életét Alsózsolcán vasárnap reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-vel.

Dóka Imre közleménye szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, a Kossuth Lajos utcában egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett a tűz. A szobában néhány négyzetméteres területen az ágy és a környezete égett.

A miskolci hivatásos tűzoltók a szobában egy eszméletlen embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni - ismertette.

A tűz keletkezési körülményeit még vizsgálják, de - mint írta - nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőberendezés okozta. Mint a szóvivő-helyettes megjegyezte: gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz.

Mindegy, hogy milyen technológiával fűtenek, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, és a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet - hívta fel a figyelmet Dóka Imre, hozzátéve: fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot elpakolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!