ÉKM: 110 kilométer/órával közlekedhetnek az autósok a 67-es főút Látrány elkerülő szakaszán is

Kék hírek, 2024.05.28

A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től óránként 90 kilométer helyett 110 kilométer/órával közlekedhetnek az autósok - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

Az átépített Látrány elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között biztosított 2x2 sávon a gyors és biztonságos közlekedés - tették hozzá.

A 2-szer 2 sávos Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés. A Magyar Közút NZrt. és az MKIF Zrt. rendszerébe integrált üzemi hírközlő hálózat is teljes körűen működik, melynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás, valamint a kamera rendszer - részletezték.

A tájékoztatás szerint a végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett 2x2 sávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110 kilométer/óra sebességkorlátozást jelző táblák. Ezzel egyidőben a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósult meg. A kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte nettó 28 498 727 884 forint értékben - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!