ÉKM: megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján

Kék hírek, 2024.06.11

Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

A tájékoztató szerint május 7-én adták át az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály-Lakitelek közötti szakaszát és máris újabb forgalomba helyezésekről számolnak be, ezúttal
már a Kecskemét-Szentkirály szakasz építésén.

Az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 kilométer készült a 2x2 sávos gyorsforgalmi útból, mely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba. Jelenleg kivitelezés alatt van a 32,2 kilométer hosszú Kecskemét-Szentkirály szakasz, melyen összesen 14 híd épül, ezek közül kettő - az épülő gyorsforgalmi út feletti - hidat június 11-én adták át a forgalomnak.

A tájékoztatás szerint az egyik a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton, mely egy 49 méter hosszú egynyílású felüljáróval keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat. A másik a 441 számú főútnál, melyet az M44 külön szintű csomóponttal keresztez. Itt a fel- és lehajtó ágak körforgalommal csatlakoznak a főúthoz, az M44 felett pedig 50,16 méter hosszú egynyílású híd épült.

A felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44 építésének folytatására. Az M44 kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441 számú főút megerősítése is, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Építő Kft. végzi, melynek nettó összértéke 135,9 milliárd forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!