Elektromos kerékpárral vesztegettek meg egy orvost

Kék hírek, 2023.11.17

Vesztegetés elfogadása bűntett miatt indított nyomozást egy doktornő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság, aki paraszolvencia gyanánt fogadott el egy több százezer forint értékű elektromos kerékpárt, korábban kezelt betegeinek hozzátartozóitól.

Orvos
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indítot nyomozást az egyik fővárosi kórház szakorvosa ellen, aki 2021. májusában egy 800 ezer forint értékű elektromos kerékpárt fogadott el paraszolvenciaként. A kerékpárt két férfi fizette, akiknek a hozzátartozóit a doktornő korábban kezelte, míg a vásárlást és a kapcsolattartást egy ismerőse intézte.  

A három férfit és az orvost a fővárosi nyomozók 2021. június 17-én fogták el, a doktornő lakásán pedig megtalálták a jogtalanul elfogadott kerékpárt is, amelyet az egyenruhások lefoglaltak.  

Az orvos ellen vesztegetés elfogadása bűntett, míg a két hozzátartozó ellen vesztegetés vétség miatt indult eljárás, a közvetítőt bűnsegédként elkövetett vesztegetés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak valamennyien tagadták a bűncselekmény elkövetését.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya az ügy vizsgálatát befejezte, a nyomozási iratokat pedig vádemelési javaslattal küdi meg az illetékes ügyészség részére.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!