Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen

Kék hírek, 2019.09.16

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy külföldit - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 37 éves vádlott biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen, amikor - még 2016 szeptemberében - egy külföldiekből álló társaság érkezett a bejárathoz. Az egyik külföldi férfi ittas állapotban egy üres üveget rugdosott a járdán, ami nem tetszett az egyik biztonsági őrnek és szóváltásba keveredett a sértettel. A hangoskodásra a társasághoz ment a vádlott is, majd egyik őrtársát megkerülve azonnal, ököllel megütötte a sértettet a fején. A bántalmazott az ütéstől hanyatt esett, és a fejét az aszfaltba ütve elvesztette az eszméletét.

A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, koponya alatti bevérzést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás nélkül a halálához is vezethetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!