Elévülés miatt lezárták a volt párizsi alpolgármester ellen nemi erőszak gyanújával indult vizsgálatot

Kék hírek, 2020.11.25

A párizsi ügyészség elévülés miatt megszüntette szerdán a Párizs volt alpolgármestere, Christophe Girard elleni vizsgálatot, amelyet augusztusban indított kiskorú elleni nemi erőszak gyanújával - tudatta a vádhatóság.

A párizsi ügyészség augusztus 18-án indított vizsgálatot hivatali személy által elkövetett nemi erőszak gyanújával egy amerikai lapinterjú nyomán.

A most 46 éves Aniss Hmaid a The New York Times című lapnak augusztusban adott interjújában azt mondta, 15 éves korában, Tunéziában találkozott a politikussal, akivel közel 10 éven át volt szexuális kapcsolata. Az interjúban Hmaid azt mondta, az eset
maradandó pszichológiai sérülést okozott neki, és tönkretette az életét.

A férfi azt állította, hogy Girard először 16 éves korában egy amerikai úton megerőszakolta, majd a következő években mintegy húsz alkalommal kényszerítette szexuális együttlétre. Hmaid szerint a politikus nyaranta a dél-franciaországi házában alkalmazta, és alkalmi munkákat adott neki az Yves Saint-Laurent divatházban, amelynek egyik vezetője volt, mielőtt politikus lett.

A 64 éves Girard visszautasította a szerinte "alaptalan és súlyos" vádat, s azt is tagadta, hogy szexuális kapcsolata volt a férfival.

A panaszost szeptemberben meghallgatta a párizsi ügyészség, de ő nem kívánt feljelentést tenni. Girard-t is kihallgatták novemberben. Ügyvédje, Delphine Meillet szerdán üdvözölte, hogy a vizsgálatot megszüntette a vádhatóság.

"A döntés igazságos. Christophe Girard ellen három hónapig folyt a vizsgálat, ami kimerítő volt emberi, családi, munkahelyi és politikai szinten is" - mondta az ügyvéd. "Semmit nem lehet Christophe Girard szenére hányni" - tette hozzá.

Girard, aki a jelenlegi polgármester, Anne Hidalgo és elődje, Bertrand Delanoe kulturális helyettese volt, idén júliusban mondott le azt követően, hogy bírálatok érték a pedofíliával megvádolt íróval, Gabriel Matzneffel való barátsága miatt, s a vizsgálat idején az önkormányzati üléseken sem vett részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!