Elfogtak egy magyar bűnözőt Németországban

Kék hírek, 2020.05.08

Németországban elfogtak egy magyar férfit, aki társaival több száz millió forintnyi ékszert és készpénzt rabolt el Budapesten - közölte a rendőrség pénteken a police.hu-n.

A közlemény szerint K. László a TOP50-es körözési listán szerepelt és európai elfogatóparancs is volt ellene. A férfi és társai 2012-ben, a karácsonyi ünnepek alatt úgy loptak el 196,5 millió forintnyi értékben ékszereket és karórákat egy budapesti ékszerboltból, hogy megbontották a bolt melletti üzlethelyiség falát, és hátulról átfúrták a páncélszekrényt.

Hozzátették,: 2013. november 5-én pedig társaival Budapesten fegyverrel raboltak ki egy vietnami állampolgárt; tőle 200 millió forint értékű valutát zsákmányoltak.

A Fővárosi Törvényszék a fenti ügyek miatt tíz év fegyházra ítélte a férfit, aki azonban nem kezdte meg büntetése letöltését, hanem 2017 decemberében levágta a nyomkövetőt és megszökött a házi őrizetből.

K. Lászlót a német rendőrség május 7-én Buchen egyik lakónegyedében elfogta. Magyarországi kiadatásáról később döntenek - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!