TV műsor

Elfogtak egy üllői üzletet fegyverrel kirabló férfit

Kék hírek, 2020.05.08

Elfogtak a rendőrök egy férfit, aki fegyverrel kirabolt egy üllői üzletet testvére segítségével - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az alkalmi munkákból élő 28 éves, fekete ruhát, kesztyűt, napszemüveget és csősálat viselő férfi múlt szombaton zárás után, a rakodó rámpánál csengetett be az üzletbe, fegyvert fogott az ajtót nyitó női alkalmazottakra, majd beterelte őket férfi kollégájukhoz, akitől pénzt követelt. Miután a férfi átadta neki az aznapi bevételt, elmenekült a zsákmánnyal. Lövés, sérülés nem történt - írták.

Hozzátették: a nyomozás során kiderült, hogy a férfi alkalmazott a rabló 34 éves gyáli testvére, aki tudott a rablásról. A rendőrök először őt fogták el, majd testvérének budapesti otthonában házkutatást tartottak, ahol megtalálták a pénz egy részét, több mint 2,7 millió forintot. A rabló a hírre, hogy a rendőrök a nyomában vannak, feladta magát.

A rendőrség a testvérpár ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rabló a kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, és panasszal élt őrizetbe vétele ellen. A rendőrség az ő esetében letartóztatást kezdeményezett, testvére szabadlábon védekezhet - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!