Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja

Kék hírek, 2023.08.01

Átadták a Miskolc tehermentesítő út és az úgynevezett Y-híd projekthez kapcsolódó, nettó 1,4 milliárd forintból megépített kerékpáros hidat és kerékpárutat kedden a borsodi megyeszékhelyen.

Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja Az eseményen Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára elmondta, a 430 méter hosszú kerékpárúttal lényegében befejeződött a tavaly átadott Y-híd környezetének megépítése, így már minden közlekedési módon biztonságossá vált Miskolc egyik legösszetettebb közlekedési csomópontja.

A tavaly decemberben elkészült, a korábbi szintbeli vasúti kereszteződést kiváltó közúti felüljáró összeköttetést biztosít Szirma, a Martinkertváros és a belváros között, tehermentesítve a belvárosi utakat - mondta el Pántya József. Hozzátette, a nettó 15,5 milliárd forint értékű komplex hídberuházással megszűntek a csúcsidőben tapasztalható torlódások és könnyebben elérhetővé vált a Tiszai pályaudvar.

Megjegyezte, az eredeti beruházás nem tartalmazta a Csokonai utca meghosszabbítását, a hídnál található P+R parkoló megépítését, a Kisfaludy utcai közúti híd teljes felújítását, a kivitelező és a minisztérium azonban a lakossági igényeknek, illetve a műszaki szempontoknak megfelelően módosította és kibővítette a projektterveket.

Így készülhetett el többek között az a 430 méter hosszú kerékpárút és egy 56 tonna súlyú ívhíd, amely keresztezi a Budapest-Miskolc nagy forgalmú vasútvonalat - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadón elmondta, Miskolc történetének egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztése fejeződött be, az első ütemhez kapcsolódó valamennyi beruházás elkészült. Ugyan a Kisfaludy utcát érintő beruházás és a kerékpárút sem szerepelt az eredeti tervekben, de a kivitelező és a minisztérium a lakossági javaslatokat meghallgatva megvalósította ezeket - emlékeztetett.

Ez a projekt nem áll meg, innen a Tiszai pályaudvar felé, egészen az egyik nagy bevásárlóközpontig épülhet meg egy új, kétszer két sávos útszakasz - mondta el a kormánypárti képviselő.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja Elkészült a miskolci Y-híd kerékpáros hídja és kerékpárútja
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!