Emberkereskedelem és pénzmosás miatt hozott ítéletet a Székesfehérvári Törvényszék

Kék hírek, 2021.07.06

Emberkereskedelem és felbujtóként folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt nem jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy visszaeső vádlottat - közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott - aki korábbi sajtóinformációk szerint a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában részt vevő Sztojka Iván - a huzamosabb idejű szabadságvesztésből történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A férfi felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó sértettel, akitől elvette a jövedelmét.

A másod- és harmadrendű vádlottak bankkártyás tranzakciókkal segítették az elsőrendű vádlottat - tették hozzá.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá határozott arról is, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra - írták.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól.

A törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig - de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig - fenntartották.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!