Emberkereskedelem miatt emeltek vádat hat ember ellen Csongrád-Csanád megyében

Kék hírek, 2022.05.12

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat hat ember ellen Csongrád-Csanád megyében, a három férfi és három nő fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Rendőrség-felirat Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló, az egyik megyebeli kisvárosban élő vádlottak 2019 és 2020 szeptembere között három, a környező településeken élő, alacsony iskolázottságú fiatal nőt - kiszolgáltatott élethelyzetüket kihasználva - rávettek arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A három lánynak Magyarország mellett Németországban, illetve Ausztriában kellett dolgoznia.

A "loverboy" módszert alkalmazó férfiak előbb a lányok felé szerelmet színleltek, majd a közös jövő, a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva vették rá őket a prostitúcióra. A megkeresett pénzt azonban elvették tőlük és saját megélhetésükre fordították.

Amikor a sértettek már nem tudták vagy nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat fenyegették, válogatott módszerekkel bántalmazták. Amennyiben a sértett megszökött, újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a lányokat egy idő után eladták, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

Két vádlott egy helybéli, egyedül, szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfit is rávett, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül, vigyázzon a gyermekeikre. Egy idő után azonban a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval többet kellett dolgoznia, megtiltották neki, hogy rokonait látogassa, bántalmazták, és arra is kényszerítették, hogy fűnyírással keressen nekik pénzt.

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!