Emberölés miatt jogerősen 12 évre ítélték az anyjukról nem gondoskodó testvéreket

Kék hírek, 2024.02.29

Védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit és egy nőt, akik nem gondoskodtak édesanyjukról, aki emiatt meghalt - tájékoztatta a táblabíróság döntéséről a Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Bíróság A közlemény szerint a táblabíróság a döntéssel a testvérpár cselekményét különös kegyetlenséggel is elkövetettnek minősítette és két évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

Az ítélet szerint az 54 éves férfi és 84 éves édesanyja egy házban élt Téten. Az idős asszony 60 éves lánya is a településen lakott, és 2019 novemberétől a sértett ápolására kiemelt összegű ápolási díjat kapott.

Az idős nő szellemi és fizikai állapota folyamatosan romlott, 2020 év elejére képtelenné vált az önellátásra. Lakókörnyezete elhanyagolt, koszos volt.

Az alkoholizáló életmódot folytató testvérek nem gondoskodtak az ágyhoz kötött, nehezen kommunikáló édesanyjuk tisztántartásáról, folyadékkal, élelemmel, gyógyszerekkel történő ellátásáról.

Az idős asszony lánya 2020. június 29-én észrevette anyja állapotának rosszabbodását, azonban a házi betegápolónak csak másnap szólt, aki hívta a mentőket. Az idős nőt kórházba szállították, ahol néhány nap múlva meghalt.

Megfelelő gondoskodással halála elkerülhető lett volna - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!