Emésztőgödörbe esett a gyermeke, vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2021.10.04

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, akinek a figyelmetlensége miatt az emésztőgödörbe esett a gyermeke, melynek következtében maradandó sérülést szenvedett.

Rendőrség
A vádirat szerint a nő otthon tartózkodott két gyermekével, akiket az udvarra vitt. Az egy évest babakocsiban az udvarra tolta, míg a 2,5 éves gyermekét arra kérte, hogy segítsen neki kitakarítani a bekerített tyúkudvart. Az udvarban egy emésztőgödör is volt, melynek zárófedelét a nő korábban eltávolította, melynek következtében a gereblyéző gyermek háttal az emésztőgödörbe esett. A nő a szomszédjától kért segítséget, valamint értesítette a katasztrófavédelmet is. A helyszínre érkező mentők azt tapasztalták, hogy a gyermek keringése leállt a klórgáz miatt, sőt a klinikai halál is beállt. A gyermeket a helyszínről mentőhelikopter szállította el, ahol korábban már újra kellett éleszteni.  

A szakszerű újra élesztésnek köszönhetően a gyermek keringését vissza lehetett hozni, azonban a maradandó fogyatékosságot okozó folyamat már visszafordíthatatlanná vált. A nő figyelmetlensége miatt gyeremeke életveszélyes állapotba került. A vádirat szerint a nő szülői feladatát súlyosan megszegte, amikor az elkerített tyúkudvarba a gyermeket beengedte, majd az emésztőgödör fedelét eltávolította.  

A főügyészség a nővel szemben életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!