Engedély nélkül szerzett be mérget, amely a gyermeke halálát okozta

Kék hírek, 2023.05.08

Méreggel visszaélés vétségével vádol a Szegedi Járási Ügyészség két férfit, akik közül az egyik engedély nélkül szerzett be, míg a másik engedély nélkül tartott vakondírtáshoz mérget, amelyet később a vásárló kiskorú gyermeke öngyilkossági szándékkal lenyelt és életét vesztette.

Méreg A vádirat szerint az egyik férfi az egyik megyebeli kisváros kertészeti termékeket forgalmazó cégnél dolgozott raktárosként. A férfit ismerőse kereste meg még 2017-ben, hogy segítsen neki megoldani a vakond problémáját, mivel a kertjében elszaporodtak az állatok. Ezt követően a férfi mintegy 3 éven keresztül szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet tovább értékesített ismerősének. Tekintettel arra, hogy a szer egészségre nagyon ártalmas, kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A vádlottak egyike sem rendelkezett ilyen képesítéssel.  

Sajnálatos módon a szert megvásárló férfi kiskorú gyermeke 2021-ben a mérget megtalálta és öngyilkossági szándékkal lenyelte, az életét a szakszerű orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - tájékoztatott közleményben a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!