Eurojust: nőket futtató bűnözőket állítottak elő Bulgáriában és Olaszországban

Kék hírek, 2024.03.15

Nőket kényszerített prostitúcióra az a szervezett bűnözői csoport, melynek 22 tagját állították elő az olasz és bolgár hatóságok - közölte az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust pénteken.

A közlemény szerint a csoport tagjai - áldozataikat megtévesztve - Bulgáriában és más kelet-európai országokban szegény körülmények között élő fiatal nőknek jó munkalehetőségeket ígértek Olaszországban. A jelentkezőket Olaszországba vitték, elvették az útlevelüket, és kíméletlen körülmények között prostitúcióra kényszerítették őket.

Az olasz hatóságok által 2021-ben kezdett nyomozás rávilágított, hogy a csoporton belül egyes tagok az áldozatok Olaszországba csábításáért, mások a szállításért voltak felelősek, megint mások a nők felügyeletéről gondoskodtak.

Az akciónapon az illetékes nemzeti hatóságok hét gyanúsítottal szemben intézkedtek Bulgáriában, a csoport többi tagját Olaszországban állították elő - közölte a hágai uniós ügynökség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!