Fegyházbüntetésre ítéltek egy kábítószerrel kereskedő párt Tatabányán

Kék hírek, 2022.10.26

Jogerősen hat, illetve öt év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék egy kábítószer-kereskedő pár tagjait szerdán - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

A közleményben az áll: a jogerős ítélet szerint a tatabányai élettársak alkalmi munkából származó jövedelmüket kábítószer-kereskedelemmel egészítették ki. Egyik vevőjüknél a rendőrök 2020 márciusában az élettársaktól aznap vásárolt kábítószert találtak. Három hónappal később a nyomozók az élettársak lakásán és a férfi által bérelt raktárban különféle kábítószereket, fogyasztáshoz és terjesztéshez szükséges eszközöket, továbbá több mint hatmillió forint készpénzt foglaltak le.

A pár által értékesített, illetve arra szánt kábítószer hatóanyaga meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött a bűncselekmény már a legsúlyosabb büntetést vonja maga után.

A Tatabányai Törvényszék társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a férfit hat év, két hónap fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, a nőt pedig öt év fegyházbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélőtábla szerdai határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával. A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyakoriak, komoly veszélyt jelentenek a társadalom tagjaira, a bíróság ezért nem enyhítette a büntetéseket - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!