Fegyverarzenált tartott egy férfi, elfogták egy soponyai tanyán

Kék hírek, 2024.02.05

Elfogtak a rendőrök egy székesfehérvári férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket - közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn, hozzátéve: a lefoglalt fegyverarzenállal "egy kisebb hadsereget is fel lehetett volna vértezni".

Fegyverarzenál egy soponyai tanyán Tájékoztatásuk szerint a vármegyei nyomozók múlt szerdán három helyszínen tartottak kutatást: Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron. A férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével fogták el egy soponyai tanyán.
A rendőrök a 49 éves férfinál 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsöveket, tokokat, szánokat, hangtompítókat), 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT-t, paxitot, termitet, lőport), valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le.




A nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, akinek a rendőrségi adatok szerint nem volt hatósági engedélye a fegyverek és lőszerek tartására.

Az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja le - írták a rendőrség honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!