TV műsor

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a férfi, akinek gyermeke bennégett egy épületben

Kék hírek, 2019.10.15

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) azt a férfit, akinek gyermeke tavaly nyáron bennégett házuk melléképületében - közölte a BKT sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

Azt írták: a törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság az ügyészi indítvánnyal ellentétben a szülői felügyeleti jogától nem tiltotta el a vádlottat.

A közlemény szerint a vádlott és felesége kapcsolatából négy gyermek született. A férfi a gyermekek nevelésében nem vett részt, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

A 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel "szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól" - tették hozzá.

Felidézték: 2018. augusztus 13-án a vádlott bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek a ház melléképületében tüzet okoztak. A nagyobbik gyereknek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

Az ítélet jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!