Felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki nőket molesztált a fővárosban

Kék hírek, 2024.06.03

Jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki több nőt is molesztált május végén a fővárosban - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a férfi május 25-én délelőtt a XI. kerületben követni kezdett egy számára ismeretlen, két kisgyermekével hazafelé tartó nőt, akivel beszélgetést próbált kezdeményezni. A sértett erre nem reagált, de a férfi egészen a lakóháza liftjéig követte, ahol a lábával a liftajtó záródását megakadályozta, és molesztálni próbálta a sértettet. A nő a terheltet kilökte a liftből, és a férfi ezután elhagyta a helyszínt - tudatta a főügyészség.

A férfi másnap, szintén a XI. kerületben egy másik nőt is követni kezdett az utcán, akarata ellenére fogdosta és átölelte. A nő végül kiszabadult az ölelésből és egy járókelő rászólt a támadóra, aki ezután elmenekült.

A fővárosi rendőrök az elkövetőt azonosították, és a második támadás napján őrizetbe vették - ismertette a főügyészség.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kétrendbeli, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Budai Központi Kerületi Bíróság vád szerint bűnösnek mondta ki a férfit, és 1 év 6 hónap - végrehajtásában 3 évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélte - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!