Felmentették a működésképtelen csőbomba elhelyezésével vádolt férfit

Kék hírek, 2022.06.16

Nem jogerős ítéletével felmentette a bíróság azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy működésképtelen csőbombát helyezett volt felesége párjának gépkocsijára - közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Rendőrség A közlemény szerint a férfival szemben alkalmatlan eszközzel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntette miatt indítottak eljárást.

Az ügyészség azzal vádolta a villanyszerelőként dolgozó férfit, hogy csőbombát készített és azt felszerelte volt felesége új párjának kocsijára, azért, hogy megölje őt, mert a férfit hibáztatta válásuk miatt.

A bíróság csütörtökön bizonyítékok hiányában felmentette a vádlottat. Indoklásuk szerint nem volt pontosan megállapítható sem az elkövető személye, sem az, hogy ki készítette a bombát, sem az, hogy azt ki helyezte fel a gépkocsi aljára, továbbá az elkövetés ideje és helye sem volt meghatározható.

A vádlott az eljárásban következetesen tagadta az elkövetést, és indítéka sem volt bizonyítható. Hangsúlyozták: a férfi nem állt haragban sem volt feleségével, sem annak párjával, ezt a tanúvallomások is alátámasztották.

A bíróság arra is kitért, hogy a szakértői vélemények szerint a csőbomba működésképtelen volt, azonban a szerkezet a hozzá készített detonátor működésbe hozatalával megfelelő körülmények között alkalmas lett volna az emberi élet kioltására.

Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!