Felújítják a MÁV-Start Traxx villanymozdonyait

Kék hírek, 2023.12.14

Az Alstom és a MÁV Vagon mintegy 3 millió euró értékű szerződést kötött a MÁV-Start flottájába tartozó 25 darab Traxx típusú villanymozdony forgóvázának felújítására - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték, a várhatóan 3 év alatt megvalósuló projekt célja a járművek minőségének és megbízhatóságának javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelése.

A tájékoztatás szerint a munkákat a két cég közösen végzi, a MÁV Vagon felel a forgóvázak felújításáért, a hajtóművek leszereléséért és visszaszereléséért, a kerékpárok javításáért, míg az Alstom a hajtóművek nagyjavítását, új tengelyek és keréktárcsák szállítását biztosítja. A forgóvázak szét- és összeszerelése, valamint üzembe helyezése a MÁV Vagon szolnoki központjában történik, míg a hozzá kapcsolódó hajtóműfelújítást a németországi Hennigsdorfban végzik.

A felújítandó hajtóművek első szállítmánya 2023. december 12-én indult el Szolnokról, amelyek a javítást követően várhatóan a jövő év első negyedévében érkeznek vissza, azután beépítik azokat a felújított forgóvázakba.

A Traxx-ok a MÁV-Start flotta legfiatalabb villanymozdonyai, összesen már így is több mint 60 millió kilométert futottak - közölte a vasúttársaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!