Fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás

Kék hírek, 2024.02.29

A gyanú szerint fiktív számlákat kiállító bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, az ügyészség indítványozta két férfi és két nő letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a 2020. óta tevékenykedő bűnszervezet egy több szintű céghálót működtetett annak érdekében, hogy a hozzájuk forduló több mint ötven vállalkozásnak "fiktív számlák kiállításával segítséget nyújtsanak a költségvetés megkárosításában".

A bűncselekmények leplezése érdekében bankszámlákat nyitottak, ahová a valótlan számlák ellenértékét átutalták, majd az ezért járó jutalék levonását követően készpénzben visszajuttatták azt a megrendelőknek. A gyanúsítottak az eddigi felderítések szerint az állami költségvetésnek "áfa adónemben" csaknem 850 millió forint kárt okoztak.

A főügyészség a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását - tudatta a szóvivő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!